Född 04-04-20

*MH Gf (skott 1)

* KORAD (BroHåbo Bk)

*Cert poäng i elit klass spår

*1:a pris i lydnadsklass 3

*Godkänd exteriörbeskrivning, 1:a ökl

*HD:A/A, AD:0/0, Öga ua 2009

*Fulltaligt och korrekt bett

*OptiGen DNA-testad- Normal EyeAnomaly/Choroidal Hypoplasia (CEA/CH). Testet visar att han aldrig kan utveckla dessa ögonsjukdomar och hans avkommor kan i och med detta heller aldrig utveckla dessa.

*DNA-testad fri (AHT) som bärare av en form ärftlig katarakt (HC) Ozzy själv kan aldrig utveckla denna form av katarakt och hans avkommor kan heller aldrig få någon muterad kopia från honom.

Ägare och förare Pia Komulainen-Ögaard

2:a Bästa Aussien i Aussieklubbens Rasmästerskap i elitklass spår 2009 med cp!

"Ozzy" som han kallas är en hane av medelstor typ. Han är 56 cm hög. En hund som är social, glad och snäll och som utan tvekan tycker om att krypa in hos vem som helst för lite kel. Han vaktar gården enbart för syn (höras vill man som Aussie) skull, sen är det bara att kliva på;-)

Han har arbetsglädje och samarbetsvilja, samtidigt som han är självständig när så krävs. Vi betraktar nog honom som en medelaktiv Aussie. Inomhus kan han verkligen konsten att helt koppla av, han är kamp glad med ett bra gripande. I det stora hela är han en positiv gosse med hjärta :-) Ozzy är också en duktig spårhund och mycket miljösäker.

Han har certpoäng i elit klass spår och har har ett 1:a pris i lydnadsklass 3 med hjälp av sin jätteduktiga "förstagångstävlande" matte, Pia.

"Ozzy" är sparsamt utställd (inget som roar Pia;-), han har 1:a i Ökl. Han blev i juli 2007 exteriörbeskriven och har därmed godkänd korning. Vi hoppas att han och Pia får möjlighet att kommaut igen under 2009 i spårskogen och i lydnaden. År 2007 skadade han sig nämligen i en muskel och trots sin långa frånvaro med koppel tvång och anti inflammatoriska mediciner så verkar det tyvärr som om han trots allt får leva med dessa restskador som ger sig till känna då och då.

Här nere kan ni läsa om Ozzys , en kull i Sverige och en i Norge.

*KULL 1: Den 13/9- 2008 föddes en kull hos Kennel Sugarwinds vilken Ozzy är far till.Mor till valparna: Tjh Such Korad LPI LPII LPIII Real Sugar Celitic "Tijah"

Här är Länkar till "Ozzys" avkommor ur hans första kull med Tijha : (Klicka gärna på namnen, en del har hemsida)

A Wild Thing "Thing" och A Little Wannabe "Crozza"

A Little Bit More "Trolla"och A Great Warrior" Link"

A Working soldier "Wilson" och A Real Legend "Prins"

A True Friend " Vegas" och A Secret Wepond "Gizmo"

*KULL 2: Den 15/4-2009 föddes hans andra kull i Norge hos kennel Aussieboxy .

Mor till valparna: Call Me Lady Hawk av Aussieboxy "Selma.Först ut är 3 stiliga gossar...( 8 av 10 valpar fick korta svansar (nbt) Bilderna är alla tagna av uppfödaren Oona Bruun och valparna är 6v här..

Tre härliga gossar:

Fiery In Blue Jeans, Fiery Spring Fires och Fiery Texas Houston

Här följer 7 härliga tjejer .....

Fiery Foxtrot Lady av Aussieboxy, Fiery Night Calls av Aussieboxy, Fiery Me- Issa Star

Fiery Bird Wings, Fiery Hawk Eyes, Fiery Of Course

Fiery Love Touch