Nyheter 2004-2005 |   Nyheter 2006 | Nyheter 2007 l Nyheter 2008 l Nyheter 2009
Nyheter 2007

2007-11-21

"Tosca biten" fyller 2 år idag...tänk vad tiden skenar iväg!

2 år idag HIPP, HIPP, HURRA, HURRA, HURRA HURRA "Lillstumpan", 47 cm hög och 19 kg tung.

2007-10-13

Håkan och Crofter Holding´s Niña Roja "Tosca" för uppflyttningen till lägre klass spår med 267,5p och en andra placering. (1p från vinnaren) Hurra hurra hurra!!!

även till syster "Tierra" med matte Carina som även hon debuterade på tävlingsplanen (utanför vallhagen) i klass 1 med 180,5 p och klassvinst. Jättegrattis!!!

2007-10-07

Från agility KM med "lillhusse" igår till bruks-KM idag...Stort, stort GRATTIS till Therese med LPI LPII BW:s Miss Flashdance som blev klubbmästare i BRUKS vid Heby BK 8, 64 p i snitt (de tävlade i hkl klass) Snyggt jobbat!!!

Så även ett utställningsgrattis till Erkki och BW:s X Of Blue Buddy som kom 1:a i valpklass 6-9 mån. Även denna gång med Hp och finfin kritik vid Västerås BK:s utställning idag. Domare: Sonny Ström

2007-10-06 Till unga duktiga Alexander som återigen tävlat med LPI LPII BW:s Miss Flashdance "Flashi" i agility. (klass1) Denna gång var det KM och de landade på 5:e plats av 8, hurra, hurra, hurra!!!
2007-09-30 Ingalill och KORAD BW:s Loke blev KM 2:a i bruks vid Hjo BK. En hääärlig mjuk start efter uppehållet och inför nästa års fortsättning i eliten. Kram och Lycka Till!!!
2007-09-23 till BW:s X Of Black Bandit som i dag blev BIM valp med Hp i Lindesberg. Hurra, hurra och GRATTIS Cissi!
2007-09-22 VILKEN KICK!!! Lizzie och jag tog vårt första cert i spår i Enköping i lördags.....äntligen fick komma med och tävla!!! Vi missade en pinne och fick 577.5 poäng. Tjohoo, jag blev barnsligt lycklig;-D
2007-09-16

till, nu blir det mycket, Metthe med Tjh BW:s Plexus för deras 16:e placering av 30 starter på Tjh och Bev. hunds SM 2007 i Falun i helgen. Sååå bra jobbat! Inga ord finns att säga mer än att Metthe är en tjej som ger sig på det mesta och klarar av det oxå...Tjohooo!!!

STORT GRATTIS till en veteran i SM sammanhang i Tjh/Bevakning, nämligen vår klubbkamrat Signild med Lymmelns Braska som kom på 11:e plats och fick det bästa betyget av alla på patrullstigen, tjusigt "Siggan"!

....till "densomaldriggeruppTherese" med LPI LPII BW:s Miss Flashdance som ÄNTLIGEN hade turen på sin sida att få allt att funka samma dag i Sandviken igår...klassvinst i högre spår med uppflyttning, 544,25p WOW!, BRA jobbat, skitkul, nu är vi några "Blåvingar" fler som får träffas samma dag på tävlingar, om vi har turen på vår sida;-) Vad kul vi skall ha under vår tour;-);-),-)

....till Ami med BW:s Magic Amigo "Figo" som i Herrljunga vann lägre klass spår och blev uppflyttad till högre klass med 512p på första försöket, hurra, hurra för er!

....till Maria med numera KORAD BW:s Little Magica "Myran" som blev godkänd på sin exteriördel idag....Tjhooo vad kul och GRATTIS!

 

2007-09-09

till "Buddy" som fick Hp och blev BIR-valp och till "Kicken" som kom tvåa med Hp vid Eskilstuna BK:s utställning idag. Domare: Bo Wiberg

"Ozzy" fick en slät 1:a och "Flashi" en 2:a på samma utställning. Domare: Yvonne Brink

 

2007-09-04 Hääääärligt! Vi har fått svar på "Tosca- bitens" röntgen: HD: A/A AD: 0/0...sååå skönt och alltid lika spännande!
2007-09-01 JÄTTE till Alexander och Flashi som idag debuterade i agility klass och hoppklass 1 vid Sala Bk. Han for igenom agility banan med endast 10 fel men det strulade till sig lite i slalomen.Med full koll på regelboken för att inte bli diskad så gjorde han om slalom från början men så missade de tiden med 2 sek. och blev då diskade för det. I hoppklass 1 klarade de tiden trots ett litet tapp" mitt i banan som gav mer fel men trots detta kom dom på 25:e plats av 47 anmälda...EN SÅN GRABB...bara 8 år gammal!!! GO GO GO Du e´bäst ALEXANDER!!!
2007-08-26 KUL! En till av valparna och dess flitiga ägare har varit ut och tränat "socialt närgånget" nämligen BW:s Red Carat, "Tex" med Lotta som handler på utställningen i Hällefors. Han fick genomgående en jättefin kritik, men behöver växa i sig för att få ett Hp tyckte domaren idag som annars bedömde så här, -fint huvud och uttryck, korrekta öron, raka ben , normala vinklar fram och bak behöver grovna. Rör sig ok. BRA Jobbat Lotta och "Texilexi"!!!
2007-07-23 Jipppie!!! Igår var jag och BW:S Queen Of Lizards "Lizzie" vid Södertälje BK där Af belgiska vallhundar hade mentaltest för en kull "Mallar". Vi gick ut som sista hund. Lizzie klarade sig, absolut inte med råge men vi skrapade ihop 318 p så nu heter hon KORAD BW:s Queen Of Lizards! Kramiz till den bästa drottningen i världen för mig!!! Nu är det tre systrar i Stammix-kullen som har godkänt resultat, de andra två som gjort testet väntar på att få göra exteriörbeskrivningen. Kanske någon mer i kullen ger sig ut i "testens hetta"...vem vet???
2007-07-21 till Cissi med BW:s X Of Black Bandit som idag ställdes ut vid Kil BK:s inoff utställning i valpklass. De fick Hp, blev BIR valp och gick hem med en jättefin kritik."Banditen" hade skött sig sååå bra och charmat domaren med flera pussar. Bra jobbat Cissi!
2007-07-19 ett otroligt STORT GRATTIS till super duktiga Alexander 8 år, lill husse till LPI LPII BW:s Miss Flashdance "Flashi" som lånar mamma Thereses hund för agilityn och som idag i Eriksöre tävlat en inoff. agilitytävling. Av 15 ekipage som startade så kom de på 1:a plats. Så ung och redan med sån känsla och kontroll över sin hund! I september blir det en officiell start för Alexander och "Flashi". Vi håller alla tummar hårt för det datumet!
2007-07-17

Och många stora bamsekramar till vår yngsta dotter Malin som blir 13 år och därmed "tonnis" idag! Hipp, hipp hurra, hurra, hurra, hurra!

2007-07-15 Maria och BW:s Little Magica "Myran" som idag fått en 2:a på Skk:s utställning i Alsta. Domare: Joanne Sewell.
2007-07-01 till Erkki som är ägaren till BW:s X Of Blue Buddy "Buddy" som fick Hp och blev BIS-2 valp vid Aussieklubbens special utställning, på andra och tredje plats i 4-6 mån klassen kom brorsorna X of Quick Step "Kicken" och X Of Hot Shot "Pajas" som också fick jättefin kritik och skötte sig såååå bra i ringen. STORT GRATTIS även till Pia med "BW:s A Touch Of Hous "Ozzy", till Therese med Miss Flashdance "Flashi" och till vår egen Queen of Lizards som alla tre fick godkänd exteriörbeskrivning denna dag på samma plats.
2007-06-26 till Håkan här hemma med Crofter Holding´s Niña Roja "Tosca" som idag vid Heby BK genomfört ett bra MH och med en 1:a på skottet! Hejja, hejja Håkan och "Toscabiten", nu är det "bara" ut och tävla spår!!!
2007-06-25 och en jättekram till Maria med BW:s Little Magica, "Myran" som idag vid Timrå BK blev godkända på korningens mentaldel med 415p! Superduper bra jobbat!!! Grattis även till Gunilla med deWhoops Assan som även de klarade mental delen mycket bra!
2007-06-16/17 "Lizzie" och jag har tävlat elit spår i Tierp på lördagen och i Ludvika på söndagen. Tyvärr med bakspår på lördagen och en pinne borta på söndagen men det slutade med resultat 551p och certpoäng resp. 575,2 p och certp. Tjohoo vad jag e´gla´!!! Någon gång skall vi förhoppninsvis få till allt i skogen;-)
2007-06-10 till Maria med "Myran" som idag trotsat värmen och fått ett 2:a pris i lydnadsklass 3. JÄTTEGRATTIS!
2007-06-10

flera gånger om på 5-årsdagen önskar vi Gladiatorerna från vår första kull. Alla i kullen är MH:ade med 1:a på skott, alla 8 hundarna är Hd fria, av 7rtg Ad är 6 ua. (1 hund 1:a ena armbågen).

Tack så hjärtligt alla härliga ägare, som på ett eller annat sätt aktiverar era hundar och ser till att de har ett värdefullt liv!

Först ut är BW:s Atlas "Peps" som har 2:a pris i elit lydnad och uppfl. till lägre spår. Han har även 1 cert på utställning.

Här har vi KORAD BW:s Loke som har certpoäng i elit klass spår, 2:a pris i lydnadsklass 3.

Det här är den dansanta killen i denna skara. TJH BW:s Plexus som är uppflyttad till lägre spår, han har 1:a pris i lydnadsklass 2, dansar freestyle och han är utbildad tjänstehund ( Bev) som nu även lär sig söka efter vapen och ammunition. Han blev nyligen DM 2:a i bevakning så nu blir det SM nästa i september-07.

BW:s Titan hade inga ambitioner att tävla med sin matte från början MEN nu har de i alla fall 1:a pris i klass 2. De tränas lite inför 3:an har jag hört ryktas mellan bustagen med sin nya släkting "Jojje" (BW:s X Of JoyRide) där hemma.

BW:s Izor är utställd med ck och är den hanen i kullen som haft turen "att fått ha skoj" med ett par tjejer där han lämnat efter sig lite smått.

BW:s Tamook "Gus" har 1:a pris i 2:an och uppflyttad till lägre spår. Han har ett 1:a pris kvar till LPII.

BW:s Hero har 2:a pris i lydnads klass elit och tävlar i klass 2 i agility och hoppklass. Han har ck på utställning.

BW:s Electra "Lectra" är utställd med 1:a pris i ökl och har tävlat lydnads klass 1 med 1:a pris.

2007-06-03 till Pia med BW:s A Touch Of Hous "Ozzy" som idag debuterat i elit klass spår och trots hettan idag fick till ett godkännande!!! JätteKram och mycken grattis!!!
2007-06-02 TILL studenten Metthe !!! ...och du skall veta att vi är sååå stolta över er, dig och TJH Plexus för er 2:a plats i bevaknings DM....nu blir det SM i bev. i september!!! LYCKA TILL!!! Den gossen kan både bevaka, spåra OCh dansa! Tjohooo vad ni är bra!
2007-05-26 Ett ekipage som verkligen är aktiv och som flitigt tävlar är Therese med "Flashi". En 3:e plats av 16 ekipage i högre klass spår och som återigen kom hem med en fiiin buckla. Med godkänt resultat och med bara knappt 2 p ifrån uppflyttning kändes det helt förståeligt lite tungt. Duktiga är ni i alla fall, som tuuusan! Många Kramar till er båda!!!
2007-05-? till flitiga Metthe med TJH BW:S Plexus som tog hem segern vid skolmästerskapet i freestyle vid Forshaga hundsportsgymnasium av 8 startande! Tjohooo vad ni är duktiga och vad det svänger om er och era aktiviteter!!!
2007-05-12 Nu vilar "Peppen" från elit lydnaden i helgen för Nu har Ida "dammat av" BW:s Atlas "Peps" på spåret med 9-10 i betyg och därmed blev de blev uppflyttade till lägre klass!!! Bravisimo!
2007-05-01 Ännu en nyhet med Therese och Flashi som återigen varit ut " i svängen". En debut i 3:an vid Heby BK (lite för tidigt enligt henne själv men kul att starta på hemmaplan). Denna gång med för många nollor men med en prestation som delvis var jättebra och som gjorde att de kom på tredje plats av sex med 0 pris och 162p. En bra debut trots allt. Bättre lycka nästa gång!!!
2007-04-28 först ut i år på tävlingsplan var Therese med BW:s Miss Flashdance, "Flashi" i högre klass med 7-7 på spårupptag, 8 på spåret och 9-9 på uppletande så det saknades 1 p i skogen för uppflytt! Tyvärr nollade de hopp ( Therese var fööör snabb att säga sitt så "Flashan" satte sig direkt alldeles för nära hopphindret och 0 på inkallning där fick hon en "kråka" i halsen så kommandot lät inte som det brukade ) i och med detta så saknades det även 30 p på lydnaden....men ännu ett godkännande fick de!!! Applåder och visslingar!!! och skam den som ger sig...Det bästa med "Therese och Flashi "är att de är ett härligt positivt ekipage i alla lägen!!!
2007-04-20

till alla Stammixare på 3-års dagen!!! Tänk vad tiden går...hua. Flitiga har de flesta varit så här ser det ut hittills....och mer lär det bli;-))

Alla i kullen är friröntgade och ögonlysta ua även som vuxna. De har alla genomfört MH med 1:a på skott. Lätt tränade, lekfulla, med en Aussies härliga vilja att vara matte /husse till lags.

En stor Tack och Bock till alla duktiga ägare till hundarna ur kullen!!!

Först ut att gratta är: BW:s A Touch Of Hous "Ozzy" uppfl. t. elit spår och 1:a pris i lydnads klass 3

BW:s Miss Flashdance "Flashi" gk högre spår och LPI LPII

 

BW:s Queen Of Lizards "Lizzie" uppfl. t elit spår och 1:a pris i lydnadsklass II

BW:s Lady Minx " Mixa" Godkänd mentaltest 163p, uppfl. t lägre spår och 2:a pris i lydn. klass II

BW:s Magic Amigo "Figo" uppfl. t lägre spår

BW:s Little Magica "Myran" uppfl t lägre spår och 2:a pris i lydn. klass III

BW:s Ice Babe "Ice"

 

2007-04-16 Siste man ut på ögonlysning som vuxen ur Stammix -kullen var BW:s A Touch Of Hous "Ozzy". Precis som de övriga i kullen blev även han friad! HÄÄÄÄRLIGT! TACK PIA!
2007-04-14

Vår underbara, goa dotter Isabelle på 16- årsdagen!!! Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra, hurra!

2007-04-05 ...och så ännu ett glädjade besked över telefonen. Blue Wingfire´s Magic Amigo "Figo" är även han ögonlyst i vuxen ålder utan anmärkning. Tackar Ami!
2007-03-26 Häääääärligt!!! Valparna ögonlysta ua ! Lizzie likaså!!!
2007-03-12 Jippiii! Bw:s Loke är även han ögonlyst ua som vuxen! Tack Inga-Lill för att du gjorde detta!
2007-02-21 till de ekipage från oss som placerade sig i Årets Aussie 2006! Inga-Lill med Loke kom 3:e bästa brukshund,Ida med "Peps" kom som 6:e bästa lydnadshund, Therese med "Flashi" kom på 6:e plats i bruks och på 16:e i lydnad, Pia med "Ozzy" kom på 8:e i bruks och på 18:e i lydnad. Jag och "Lizzie" själv kom på 23 i lydnad och på 9:e i bruks. I år hoppas vi på mer tävlingar och ännu bättre placeringar, eller hur...?
2007-02-16 Tjohooo! Vad kul! Idag har vi fått meddelande om att vi får hålla spårlägret på Marma militärområde! Se läger sidan och era mailboxar för mer info!
2007-02-06 Jippiii! 8 st hääärliga underverk efter Mixa och Robby har anlänt under morgonen! Mixa skötte sig utmärkt och mår förträffligt just nu!
2007-02-02

Therese och BW:s LPI LP II Miss Flashdance "Flashi" GK i högre klass spår, knep i år igen titeln Mesta och Bästa bruks- och lydnadshund under år 2006 vid Heby BK! Ingen har aldrig något år kammat hem titeln i både bruks och lydnad hos dem samma år! Sååå flinka ni är! Jättekramar till er båda. Vi är så stolta här i Haraker!

 

Till "Wingas" kära klubbkompis den Irländska settern "Kajsa" som med sin husse Lasse för 8:e året i rad blev Svenska Setterklubbens bästa lydnadshund! WOW!!! Bra jobbat!

2007-01-16

till vår lilla Caddie (Crofter Holding´s Hole in One) och brorsan Birdie TJH Crofter Holding´s Tiger Woods) på er 7:e födelsedag!!! Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!

2007-01-08 Härliga tider väntar..."Mixa" har idag blivit ultraljudsundersökt och visst såg man fosterblåsor, Jippiii !....Vi håller tummarna för att det blir ett helt gäng glada arbetssugna "Robbysar och Mixor "!
2007-01-07   Först ut att gratulera i år är Metthe med TJH BW:s Plexus som i par -dans (freestyle) på MyDog i Göteborg dansade till sig en tredje plats på den första officiella danstävlingen. GRATTIS METTHE till dig och din kompis!