Tosca, vår älskade lilla positiva arbetsmyra ända in i det sista, pigg och glad utan krämpor alls,fick dessvärre avlivas 2 mån efter en akut livmoderinflammationsoperation pga komplikationer som tillstötte så långt efter op.

Född 05-11-21--2016-07-29

*Heby BK 070626: Genomförd MH (Skott 1)

Beskrivare: Göran Haweé

*Uppflyttad till högre klass spår

*Godkänd exteriör beskrivning 2009

Hd:A/A, Ad:0/0 Öga: ua Okt. 2010

Tosca var i alla lägen en otroligt snabb, lekfull, mycket lyhörd tik som inte behöver "några hårda ord" för att korrigeras, hon var alltid med på noterna vad man än satte henne i för jobb. Otroligt fin samarbetsvilja i lydnaden men ändå ett starkt eget driv i allt självständigt arbete hon fick till sig. Tyvärr uppkom ljud av förväntan då vi inte riktigt uppmärksammat detta i tid så karriären slutade i högre spår av den anledningen.

Tosca var den av våra hundar som hade en del vakt som rasen på både ont och gott kan ha, men en trognare hund som skulle gå igenom eld och vatten för sin familj får man verkligen leta efter.

Du är sååå saknad, vår lilla Toscabit.

.

*Godkänd i Högre klass spår, och har 2:a pris i lydn. 3.

*Mentalbeskriven med Gk skott

Hd:B/C, Ad:0/0 Öga ua 2000

Född 00-01-16--2013-04-18

Älskade Caddie, hon var född på kennel Crofter Holding´s 000116. Hon var efter "Winga" och en Amerikansk hane vid namn: WTCH Diamond Aire Desparado RD RTDc DNA-Cp.

Caddie var Håkans tränings/tävlings kamrat. De har provat lite vallning och hon är vår första erfarenhet av det, med lite mer träning och framförallt erfarenhet skulle hon kanske ha blivit en riktigt duktig hund i får hagen trots att hon i bland var lite väl självständig då hon var i hagen.

Hon var en stor personlighet med mycket "hyss" i blicken (inte bara i blicken !) för jämnan. Stortjuven här hemma då det gällde mat;-)....många fickor har vi fått trasiga då hon käkat sig igenom dessa om det fanns "gottis kvar i dem.

Vår älskade alldeles, alldeles underbara vackra speciella hund, Caddie, Vila i frid, Vi ses i Nangijala.

 Korad, SUCh, SLCh, LPIII ( Ekl. spår Cert.p)97-11-28---07-03-08

Det finns inga ord som beskriver saknaden efter vår älskvärda "Winga". En hund som har lämnat efter sig underbara spår på många ställen i Sverige. Vi har själva haft två kullar (år 2002 och år 2004 ) på henne som vi är jättenöjda med. Första kullen (år 2000) hon fick var hos kennel Crofter Holding´s, där vi behöll Caddie hos oss.

"Winga" var en en mycket stabil, självsäker, orädd tik, öppen och tillgänglig tik. Dessutom en otroligt följsam och villig hund lydnadsmässigt.

Hon blev innan tre års ålder lydnadschampion och utställningschampion. Hon blev KORAD med 209p ( +2 ). Vi fick cert. poäng i spår under de åren vi hade tillsammans. Vila i frid, du finns alltid med mig min älskade "Wingeliding".

Hundar vi haft innan Aussien fann våra hjärtan....

Korad, SLCh, Gk. Hkl.sök, Lkl. spår

 

Korad, Ekl.spår cert.p

 

Det här var våra trofasta älskvärda dobermanns som båda två nästan blev 14 år gamla. Tillsammans med dem har Håkan och jag tävlat spår, sök och lydnad, både Shami och Kinnie blev Korade.  

Vi har även under deras livstid fått våra två barn som lekt och stojjat med dem hur som helst  för att sedan  tillsammans somna i nått hörn. De har vaktat barnvagnen och jagat i väg inbrottstjuvar, samtidigt som de älskade alla människor som var vänligt sinnade...på så sätt var de två utmärkta exemplar av hur  BRA dobermann skall vara.

De har på ett tryggt sätt varit med och uppfostrat våra Australian Shepherds. TACK för alla mysiga, glada stunder med er och TACK till Ingegerd Söderström Kennel Fresco för att vi fick chansen att  uppleva dessa underbara hundar. Alla härliga stunder med er finns alltid kvar som minnen i våra hjärtan....

 

Busan" var den sista av de tre perser katter vi har haft. Hon hade ett väldigt mjukt och vänligt temperament. Fann sig i allt och som namnet gör sken av så var hon en riktigt busig katt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår älskade "Indo"var ett riktigt yrväder, en aristokrat, en clown, en nallebjörn, en högdragen och en alldeles, alldeles underbar hund med stor värdighet och mycket egen vilja, precis som rasen förespråkar. Han är tävlad i lydnadsklass 1 med 1:a pris ett par gånger, men matte hade inte nerver för att aldrig veta vad han tänkte hitta på vid nästa tävling. KM i spår okej, regnställ på annars hela skogen med sig hem. Mycket skratt och gråt under åren med denna härliga hund eller skall man kalla honom en härlig upplevelse kanske......? Ett flertal biljakter genomförde han på egen hand, speciellt volvo 142:or, knasigt, men han jagade oftast sådana, kanske för att vi då hade en sådan själva och han ääälskade att åka bil OCH båt. Visserligen gillar vinthundar att sträcka ut sig och dessutom hade han en mor som var SM-vinnare i kapplöpning, inte undra på att det gick undan med honom......