* Lizzie blev SE LCH 2014

* Skultuna BK:s Bästa lydnadshund 2013

* Rasmästar 2:a i elitlydnad vid Aussieklubbens rasmästerskap 2013

* Lizzie blev Svensk Brukschampion i spår 2010

*Skultuna BK:s Bästa Brukshund år 2010

* DM 3:a i elit spår 2010

* Lizzie kom 3:a som Australian Shepherd klubbens Bästa Brukshund år 2010 (Bästa tik i rasen)

* Rasmästare vid Aussieklubbens rasmästerskap i elit spår 2009 ( av 13 elitspår )

* Skultuna BK:s 2:a bästa brukshund 2007

* Australian Shepherdklubbens 2:a bästa brukshund 2007 (Bästa tik i rasen)

"Lizzie" är född 2004-04-20

*HD:A/A, AD:0/0, Öga ua Okt. 2010,

*Bett: ua saknar 1prem

"Lizzie" är:

*SE BCH - Svensk Brukschampion

* KORAD 2007 (Södertälje, AfBV)

*SE LCH - Svensk Lydnadschampion

*2 i Ökl

*Godk. exteriör beskrivning (Eskilstuna)

Här är en av Lizzies döttrar i 1:a kullen som vi själva behöll.

Se hennes egna sida "Gnizta"

Lizzie är en tik som vi valde att behålla själva efter Winga, eller Hon valde faktiskt oss.
En tjej med mycket stort hjärta och glimten i ögat! Hon är ganska dominant i sin utstrålning bland andra hundar. Hon har en naturlig förighet och framåtanda som jag ser som mycket positivt ur träningssynpunkt. Lizzie har bra föremålsintresse och kamplust hon är lätt motiverad och positiv. Hon är en förarmjuk tjej men tål att korrigeras utan att för den skull sluta jobba.
Spåra tycker hon är jättekul, vilket de övriga i kullen också älskar.
Klicka gärna här för Mer info om hennes syskon.

Lizzie har en bra "av och på knapp". Precis som vi vill ha det. Det är en tjej som är öppen och tillgänglig som älskar att vara i centrum och bli ompysslad av vem som helst. Hon är en bra "larmare" då någon kommer och hon gillar att göra sin "röst" hörd speciellt då hon skall hälsa men tack och lov inte då vi tränar/tävlar då är hon tyst och fokuserad.

Vi tävlar i elit klass spår där hon fick sitt 3:e cert i juni 2010 och blev därmed Svensk Bruks champion. Vi har tävlat i lydnads klass 3 dec. 2010 med 1:a pris.

I juni 2013 började jag damma av Lizzie, då 9 år för att lära in elitlydnadsmomenten och återigen med sikte för tävling och ev. ett lydnadschampionat. Vi lyckades bli 2:a på rasmästerskapet i elitlydnad sept. 2013 och efter ytterligare 5 tävlingar så fick vi vårt Svenska lydnadschampionat till slut:)..Mission completed :D

I de lilla vi gjorde i vallningen 2005 och arbetade hon med bra balans (som de flesta Aussies gör i och för sig) hon är orädd i närarbetet och det är så gott som aldrig någon "surtacka" som utmanar henne. Lizzie tar inte till bett i onödan och hamnar sällan i sånt läge då det behövs. Hon trycker däremot oftast fåren lite hårt, hon går alltså lite väl nära som Aussies gärna gör naturligt och det jobbade vi mest på. Vi lade ner vallningen för att sikta in oss på bruks och lydnad.

År 2008 fick Lizzie sin första valpkull- Ginkullen där vi sparat en liten dotter vid namn "Gnizta" som själv haft en kull 2012 men som i år 2014 ska försöka få till debuten i elitspår. ( Förra årets tilltänkta debut så löpte hon på och sen blev vi bortlottade på resten av höstens tävlingar )

Koppla av ...det kan jag också;-)

Jag gillar chips;-)