Klicka här för samlad kennelstatistik

Scrolla gärna ner för att gå in på alla olika kullar.

Nästa kull planeras till hösten 2017

År 2016-Cocktailkullen

Mor: Korad Blue wingfire's Flower Power # Far: Korad Ojoys Arran

Se Gniztas egna sida under fliken Hundar.

Både Arran och Gnizta är trevliga och sociala hundar. Gnizta är en lätt tik att äga i alla sammanhang, en tik med mycket samarbets vilja och som är lättbelönad i både lek och med gotta. Hon är av medel tempererad karatär, Arran är en livligare individ som även han är lättbelönad och med fin leklust. Han köptes av ägarna för att de hade får under några år på gården och skulle tränas upp och nyttjas i och med detta.

Gnizta är Korad, har certpoäng i elit spår och tävlat klass 2 med ett 1:a pris.

Arran är Korad likaså men obeprövad som brukshund.

Anledningen till denna kombination är att vi själva, tränat, tävlat, träffat och upplevt flertalet arbetsbeprövade släktingar runt om dessa båda individer på tävlingsplanen i både bruks, lydnad och vallning under åren och sett mycket bra av det vi önskar i en Australian Shepherd.

Då jag själv tävlat både Gniztas mormor SE LCH LPIII Korad SE UCH Crofter Holding's Blue Wing "Winga" (certp elit spår) och Gniztas mamma SE BCH, SE LCH, Korad Blue Wingfire's Queen Of Lizards "Lizzie" så har jag ganska bra "kött på benen" vad gäller dessa individers för och nackdelar i träningen. Kring miljöbiten har jag bara sett fördelar måste jag säga.

 

År 2014 -Krydd kullen

Mor: KORAD Blue Wingfire's Sugar*n Spice # Far: SE BCH KORAD Stjernborgens Jagger

Lite info om Föräldrar här nedan:

Spice är en liten snabb smidig tik som tycker att allt som Leffe ( husse) sätter henne i arbete med är skoj. Hon har en fin samarbetsvilja och en utomordentlig av och på knapp, precis som vi önskar. Spice är en vänlig tik socialt och en mycket lekfull tjej med stor arbetsmoral och glimten i ögat. I hemmet är det hon som styr och ställer med familjens två rottisar, en hane och en tik, en riktig "Aussie polis" alltså som man måste ha en tumme i ögat på då hon är en ganska dominant tik. Hon kommer ur en kull där hon och alla 8 syskonen gf MH, ( en i Norge) några gjort MT och flera har tävlat med bra resultat. En av syskonen tävlar glädjande nog också i ASCA vallning, även de med fina resultat. Alla 9 i kullen har fria höfter, ett syskon av 9 har grad 2 på en armbåge.

Spice är korad samt tävlad i elitspår med certpoäng. Hon blev på sin andra elitstart Svenska Australian shepherd klubbens Rasmästar 2:a år 2013 i elit spår i Håverud av 16 hundar.

Jagger som han kallas kommer också ur en väldigt bra homogen kull där det finns många fina hundar som är tävlade högt upp i klasserna redan nu trots deras relativt unga ålder och där alla är skottfasta samt fria höfter. Han är en härligt social cool balanserad hane med mycket lekfullhet precis som Spice.

Jagger är också Korad med siffrorna på fina ställen och 480 p. Han har under våren 2014 startat i elit spår och är numera SE BCH, på första tävlingen fick han hela 589,5 p! med matte, Carina Stjernborg som även är hans uppfödare. VILKEN FIN DEBUT i klassen !

Vi förväntar oss i kombinationen friska sunda valpar med härlig arbetslust, lekfullhet, ett bra fokus, och en fin samarbetsvilja. (viss reservation hos någon individ kan dyka upp med tanke på att det förekommer i rasen )

Båda föräldrarna är röda bärare så vi kan få både svarta och röda valpar. Kullen är planerad i första hand åt er som önskar sig en brukshund, lydnadshund eller kanske att ni har möjlighet att vall- träna, tävla och leva ett glatt aktivt liv med. Aussien passar ofta bra för de flesta hundsporter men jag premierar ovannämda aktiviteter. Rasen står under Svenska Brukshundklubbens avelsansvar.

Inte att förglömma, Aussien är en brukshund med vakt och vallhundsegenskaper med allt vad det innebär. En Aussie har ett sött och milt utseende i mångas ögon men i grunden är det en hund man måste ha tummen i ögat på som vilken annan ras ur brukshunds gruppen. Ring gärna och prata kravlöst om ni är intresserad av rasen.

År 2012 - Jubileumz kullen

Oxford´s Ewe Zig Zag Zoom och Korad Blue Wingfires Flower Power

iframe

"Zoomie" som han kallas kommer från Oxford Kennel i USA - är uppfödd av Gayle Oxford och hennes dotter Christy Dempewolf och flyttade till Tyskland som valp till hans ägare Antje Kramer.

Hans stamtavla är ännu en sällsynthet i Europa och går tillbaka i 5 generationer till Hartnagle´s - Las Rocosa foundation hundar på båda sidor samt Best Western hundar.
"Zoomies" pappa kallas för "Zoom": SVCH WTCH CH. WINDMILL’S NEED FOR SPEED, DNA-VP, JS-N-OP, JS-E-OP, RS-E, GS-E, OA, OAJ, OFTD-s.
Han är för tillfället en av de mest talangfulla mångsidighet hundarna i västra USA. Han vallar ankor, får, boskap och tävlar agility, rallylydnad och lydnad samt är framgångsrik i utställningsringen. I hans stamtavla finner vi duktiga förfäder av utmärkta linjer från Gina Larson, hans uppfödare och ägare som bor i Californien.
Hans mamma Oxfords It´s about time for Ewe kommer från Oxford Kennel. Därifrån kommer också flera mångsidiga och vackra Australian Shepherds.
Zoomie själv är en perfekt allrounder. Han är för mig både snygg och en helt otroligt trevlig hane som jag totalt "kärade" ner mig i under de tre dagarna vi umgicks med honom .

Enligt ägaren är han en hane med massor av energi och som alltid är öppen för nya saker att lära. Med nya människor är han mycket vänlig och leker gärna mycket och med vem som helst.
Zoomie måste arbeta och visar stort engagemang och attityd i det som erbjuds enligt hans ägare.

Zoomie är en snabb lekfull och nyfiken gosse, vi hoppas att han tillsammans med vår "Gnizta" får ett gäng underbara valpar med bra förutsättningar i arbete av olika slag:-) Han är enligt ägaren INTE rädd för skott, fyrverkerier eller andra höga ljud.

Zoomies hälsostatus: HD A2 ED 0/0. Han är DNA- MDR1 + / +, DNA- CEA clear, DNA- HSF 4 : clear samt Ögonlyst ua feb: 2012

År 2011 - Tulpan kullen

Taraelius Mighty Cane DNV-VP och SE BCh SE LCH Korad LPI Blue Wingfires Queen Of Lizards

"Cane" är en av de hanar jag följt ur kullen ända sen de blev födda hos Maria Kremers, på Taraelius kennel i Holland. Efter mycket kontakt med uppfödare och ägaren (Karin Elbers) om kullen som helhet så beslutade jag mig för att para *Lizzie* för en sista kull med honom. Jag tycker de har båda många viktiga gemensamma goda sidor jag vill se hos en bra trygg hund som man vill äga och jobba kunna med i framför allt bruks arbetet. "Cane " är enligt ägaren okänsklig för höga ljud och även för skott.

"Cane" är precis som "Lizzie" själv en orädd, stabil, lekfull gosse som är härligt social mot både människor och hundar ( även schyssta hanhundar). Han är precis som "Lizzie" i sin flock en stolt, trygg packleader som håller god stämning i flocken och miljösäker. Han är glad i allt jobb som sätts i hans "hand" av sin husse. Framförallt är han en utmärkt hjälp med de kossorna de har på deras lilla gård.

År 2009- Joy Of Baking kullen

Korad Blue Wingfire´s A Touch Of Hous "Ozzy" och Crofter Holding´s Niña Roja "Tosca"

Det här är en mycket efterlängtad kombination som vi haft i bakhuvudet ända sedan vi köpte "Tosca". När de båda nu hunnit komma upp en bit i ålder, "Tosca" 4 år hösten -09 och "Ozzy" dryga 5 år så har vi hunnit se de båda individernas faktiska egenskaper, både fördelar och brister. De båda tävlar i spår. Ozzy har cert. poäng i elit spår och 1:a pris i klass 3 och Tosca är uppflyttad till högre klass spår. Förra året blev det bara vall träning för hennes och husses del. Brukset skall återigen tas tag i under år 2010 enligt husse. Detta blir "Toscas" första och "Ozzys" tredje kull.

Vi tror att det blir en riktigt bra kombination där avkommorna passar till de flesta hundsporter. Vi prioriterar dig som valpköpare som känner till rasens egenskaper och som gillar att tävla, t.ex i bruks, lydnad, agility, tjh, men självklart är andra välkomna om ni kan erbjuda er hund tiden för ett fysiskt, mentalt aktivt och samtidigt kärleksfullt familjeliv:-) Har ni möjlighet att valla regelbundet så är självklart det något som uppskattas mycket av en del Aussies :-)

År 2008- Gin Kullen

Korad TJH (Rä) Windedos Night Flight och SE BCh Korad LPI Blue Wingfires Queen Of Lizards

"Lizzie", mor till kullen kan ni läsa om ni klickar här. pappa till kullen, kallad "TinTin" är utbildad räddningshund och en mycket miljöstark herre med social kamplust och mycket mod. Både han och Lizzie har syskon som även de tävlar högt upp i klasserna i både bruks och lydnad. (flertalet i elit klasserna lydnad/bruks) Jag har träffat flera syskon ur hans kull och gillar naturligtvis det jag sett hittills. Ett av hans syskon har godkänt vallprov och några har cert på utställning. Flertalet i både Lizzies och TinTins syskonskara har godkänd korning, en del har gjort den nya och andra har gjort den gamla. Självklart är även han friröntgad såsom alla hans syskon och Lizzies likaså, både Lizzie och TinTin är ögonlysta 2008 ua.

I kombinationen finns även ett flertal duktiga vallhundar med ASCA vallnings meriter. Vill då nämna speciellt två stycken, WTCH Mistrettas Painted Lizard RTDs, DNA-CP "Lizard" och VCH WTCH CH Gabrielinos Charlie Chaplin PATDcs GS-O JS-O RS-N CGC DNA-VP "Chaps". Fler duktiga vallhundar finns bakom.


År 2007 -X Of Kullen

Korad Crofter Holding´s Leyenda Viva och Korad Blue Wingfire´s Lady Minx

Mamma till kullen är Korad Blue Wingfire`s Lady Minx en tik från vår andra kull. Hon blev parad med Korad Crofter Holding´s Leyenda Viva. En livlig samtidigt väldigt stabil hane med +2 på nerverna och med mycket kamp/lekfullhet och som har en del av Aussiens vaktinstinkt i sig. Han är gk i högre klass spår och uppflyttad till högre sök och har ett cert på utställning. "Mixa" är själv en stabil underbart lekfull tik som bjuder på sig själv i träningen. Hon är Korad och uppflyttad till lägre klass spår och har startat i lydnads klass 2 med ett 2:a pris. För övrigt så "jobbar" hon på ett äldreboende där hon blir sååå bortskämd. "Mixa" är sparsamt utställd med 1:a pris i ökl. För mer info om kullen klicka på bilden

År 2004 -Stammix kullen

Honkytonk Houston of Gearhart och SLCH SUCH Korad Crofter Holding´s Blue Wing
(certp i elit klass spår).

Här har vi " Houston" som pappa till kullen med "Winga". En hane som fanns i Tyskland vid parningen. Han är en Amerikansk import från den välkända HOF Mistretta Kenneln. De har ett gott rykte om sig att ha väldigt friska linjer, sunda smarbetsvilliga energiska hundar med vakt och vallningsinstinkt, MEN deras huvudmål är att föda upp Australian Shepherds som har en allsidig användbarhet, VERSATILITY. Han är inte tävlad något alls i Tyskland pga av att han är kuperad och därför inte tillåts att tävla i officiella sammanhang. Hans pappa och morfar mfl. är duktiga vallningschampions i USA. I denna kull mellan "Houston och "Winga" blev det 7 valpar, 2 hanar och 5 tikar. Här sparade vi en tik, Lizzie som vi kallar henne. Klicka på bilderna ovanför för info om denna kull.

 

Detta är Blue Wingfires första kull

År 2002 -Gladiator kullen

RH-TA Korad (i Finl.) Dancing Skies Desperado och SLCH SUCH Korad Crofter Holding´s Blue Wing (certp i elit klass spår).

"Joona" som pappan till kullen kallas bor i Finland och är räddningshundsutbildad i där och har tävlat lite i ASCA vallning. En underbart trevlig hane med mycket energi. Mamma till valparna var vår "pärla" "Winga" som dessvärre inte finns hos oss längre. Det blev 8 valpar i kullen, 1 tik och 7 hanar. Ni kan läsa mer om dem om ni klickar på bilden ovanför.

Våra avelsmål

Vår strävan är att bevara Aussien med dess härliga karaktär och de egenskaper som standarden säger. Aussien är en förhållandevis frisk allround hund med mer eller mindre vakt och vall egenskaper. SE mer INFO om rasen. Vårt mål är att föda fram trevliga, friska, sunda hundar som fungerar i vardagen och som dessutom kan fungera bra som brukshund/TJH-Rä./Bev/vallning/agility. Vikten av en bra kropps konstruktion för att hålla under många år har vi självklart också med i åtanke vid kull planeringen.

Som ett bra redskap har mentalbeskrivningen (MH) betydelse för vår avels planering men inte enbart eftersom MH och så även MT:t sker vid endast denna bestämda dags dagsform och under dessa förutsättningar (bana, figgar mm). Vi använder MH som en fingervisning och vägledning för planeringen men vi "stirrar oss inte blinda" enbart på MH/MT. Vi tittar även på hur avelshunden och syskon/föräldrar fungerar i hemmet, socialt, hanteringsmässigt, i främmande miljöer, i arbete/samarbete och utgår även från denna viktiga information som absolut inte är att förglömma. Dessa bitar är också av stor vikt för oss.

Hundarna vi använder i avel är röntgade/ögonlysta och fria, de har minst 1:a, 2:a i ökl på utställning eller godkänd exteriör beskrivning. De får inte ha några sociala eller/miljö mässiga problem. Det "lilla extra" som arbetshund skall också finnas där, likaså kamplust, leklust och självklart ingen skotträdsla heller. I rasstandarden finns både vakt och reservation men vi försöker undvika att förstärka dessa bitar med mycket noggrant urval utan att för den skull avla bort Aussiens vaktinstinkt helt.

Eftersom rasen står under Svenska Brukshundklubben:s avelsansvar så ser vi helst att du gillar att vara aktiv i skog och mark. Vi säljer i första hand hundar till dig som önskar sig en hund att träna/tävla med i t. ex bruks, lydnad, TJH. Självklart uppskattar vi om du är vallningsintresserad eftersom rasen (mer eller mindre) från begynnelsen var och skall förhoppningsvis fortsätta vara en utmärkt hjälpreda bland nötkreatur, får och anka.

Vi förväntar oss att ni som nya ägare ger valpen en så bra fortsatt start som möjligt i livet så att den växer upp och blir en trygg individ som fungerar i olika situationer. Förutsättningarna för detta är den viktiga miljötränings/hanteringsvanan. I kombination med detta måste det självklart finnas kärlek, ett bra ledarskap och inte minst tid för allt detta i ert hem.

Vi vill att ni röntgar (tidigast 1,5 års ålder) och ögonlyser (tidigast 2 år) era hundar och att ni genomför MH. (MH brukar vi arrangera) Allt detta för att vi alla skall värna om rasens framtid som en frisk bruks/vallhund.

Vad kan ni förvänta er av oss då....? För det första, förhoppningsvis en underbar älskad kamrat som ni kan leva ett aktivt och roligt liv med under många minnesvärda år. Vi arrangerar MH och vi har kennelläger/träffar åtminstone 1 gång/år. Valparna är registrerade i SKK, vaccinerade, avmaskade, chippade och ögonspeglade innan leverans. Vi följer SKK:s lagar med deras fodervärds/köpeavtal. Ni är självklart alltid hjärtligt välkomna att ringa eller komma förbi om ni behöver tips och råd i er träning eller vardag med hunden så försöker vi hjälpa till det bästa vi kan.

Vid ev. frågor maila oss gärna klicka här: kontakt