Tosca, vår älskade lilla positiva arbetsmyra ända in i det sista, pigg och glad utan krämpor alls,fick dessvärre avlivas 2 mån efter en akut livmoderinflammationsoperation pga komplikationer som tillstötte så långt efter op.

Född 05-11-21--2016-07-29

*Heby BK 070626: Genomförd MH (Skott 1)

Beskrivare: Göran Haweé

*Uppflyttad till högre klass spår

*Godkänd exteriör beskrivning 2009

Hd:A/A, Ad:0/0 Öga: ua Okt. 2010

Tosca vallar ganska flitigt med husse Håkan och visar så här långt att hon är en liten naturbegåvning när det gäller djurkänsla, intresse och koncentration. Hon är liten och snabb och har jättefin balans. Det ska bli intressant att få följa henne och husse i hagen. Ett av målen för Håkan och Tosca i vallningen är att "gå ut" på ett VP. Här synas ju Aussiesarna ordentligt så MYCKET fin slipning blir det;-) Tosca är i alla lägen en otroligt lekfull, mycket lyhörd tik som inte behöver "några hårda ord" för att korrigeras.

Hon är oftast öppen och tillgänglig mot alla men ändå är hon den hunden här hemma som ibland besitter lite av Aussiens avvaktande mot främmande som kommer till oss. Man kan vid de tillfällena se att hon selekterar ut en person av de som kommer. (oftast en man) genom att gå och "småboffa" lite extra på personen, men vilket snart går över. De flesta okända hälsas genast välkomna till vår familj även av henne och leka med vem som helst tackar hon däremot aldrig nej till:-)

I brukset är hon uppflyttad till högre klass spår även det tillsammans med husse i familjen. Hon är en intensiv liten arbetsmyra i det "jobbet" också, men ligger gärna då hon är inomhus och gosar på någon av oss i soffan. Hon är en riktig husse hund och gör allt som "sätts i hennes hand". Hon har mycket kamplust, hårt skall det vara och hon älskar verkligen att röra på sig. En liten söt och späd tik som nästan ser ut som hon ursäktar sig att hon finns till ibland,,, men skenet bedrar! På sin lilla vikt, 17 kg, hämtar hon t.ex tung apporten (4 kg) med full galopp ut och full galopp in, en samarbetsvilja av stål gör henne både stark och snabb i sådana lägen. Dessutom har hon en utmärkt kroppskontroll i alla situationer.